31 Mei 2013; Mijn laatste officiele bandoptreden

Vandaag is voor mij een beetje een dag met een randje want vandaag is het precies 10 jaar geleden dat ik m'n laatste officiele optreden had. Met  Bon Scotch in de voorronde van "The Clash of the Coverbands" bij Café Wilhelmina in Eindhoven. We werden toen tweede en plaatsten ons voor de volgende ronde in de Effenaar. Die tweede ronde zou ik niet meer meemaken. En ik keek er nog wel zo naar uit, net zoals ik uitkeek naar de aanstaande optredens op het Nirwana Tuinfeest en het "Masters of Metal" festival in de Pul te Uden. Alle drie zijn ze aan mijn neus voorbij gegaan. Maar ze gingen wel dóór omdat Theodoor bereid was om voor mij in te vallen. Want dat dacht ik toen nog, dat ik een invaller nodig had om de tijd te overbruggen tot ik weer terug was. Én ik vond dat die optredens sowieso door moesten gaan, dan maar zonder mij. Liever zonder mij dan helemaal niet.
Maar goed, dat is anders gelopen want na mijn revalidatie is mij toch wel duidelijk geworden dat terugkomen geen haalbare kaart meer was. Toch heeft het nog een paar jaar geduurd alvorens ikzelf aan Theodoor vroeg of hij het zag zitten om in plaats van "tijdelijke vervanger" een "permanente vervanger" te worden. 
Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat er überhaupt nog wat te vervangen viel.
Sterker nog, inmiddels zijn we 10 jaar verder en Bon Scotch bestaat nog steeds en is in die jaren veranderd van een beginnend bandje dat blij was om af en toe in de buurt te kunnen optreden in een goed geoliede trubuteband die door heel het land en soms ook daarbuiten een graag geziene gast is.
En daar heb ik me jaren aan kunnen optrekken, en nog steeds.

Reacties

Populaire posts van deze blog

10 jaar in de verlenging

Eerste werkdag, tegenwoordig en vroeger

Mijn kennismaking met Iron Maiden (1980)