Gov't Mule - Peace...Like a River (2023)


Gov't Mule staat vooral bekend als bluesrockband. Hun vorige album was een blues album, maar dan van het stevigere soort, vandaar de titel "Heavy Load Blues". Maar dat de band veel meer in haar mars heeft bewijst ze al vanaf hun eerste album uit 1995. Hun laatste album "Peace...Like a River" is daarop weer geen uitzondering.
Bijvoorbeeld in dit nummer, met Ivan Neville (zoon van Aaron Neville, een van de "...Brothers") en Ruthie Foster, waarop het soul is dat de klok slaat.

Gov't Mule werd in 1994 opgericht door zanger/gitarist Warren Haynes en bassist Allen Woody die dan beide deel uitmaken van "The Allman Brothers".
Als je - net als ik destijds - denkt "Gov't Mule..wat voor rare naam is dat!"...

"Gov't mule" is een afkorting  van "governement mule", een in sommige arme landen door de regering verstrekte muilezel ter bewerking van het land. Een soort 'landbouwsubsidie in natura' dus.

Terug naar het album: Naast dat soulnummer staan er ook weer vette bluesrock nummers op, met meerdere gasten, waaronder naast de eerder genoemden ook nog Billy Gibbons van ZZ Top. En dat allemaal met dat geweldige gitaarwerk en zang van Warren Haynes. Ja, die zang! Er zijn misschien talloze betere stemmen maar dat licht hese stemgeluid van Warren Haynes doet het prima in dit soort muziek.
Wat een heerlijke plaat!

Reacties

Populaire posts van deze blog

10 jaar in de verlenging

Eerste werkdag, tegenwoordig en vroeger

Mijn kennismaking met Iron Maiden (1980)