Bon Scotch 12,5 Years On Stage Party

Ik ben een tijd geleden helemaal gestopt met het bezoeken van concerten.

"Helemaal"?

Nee, gisteren was een uitzondering. Dit uitgestelde feestje (het originele plan was om het 10 jarig jubileum te vieren maar daar stak Covid een stokje voor) kon ik niet aan me voorbij laten gaan, want wie had gedacht dat dat gelegenheidsbandje dat in 2011 schoorvoetend het podium besteeg in Budel "omdat niemand ons daar kent" 12,5 jaar later nog steeds zou bestaan en uitgegroeid zou zijn tot een veel gevraagde en in het tributecircuit bekende AC/DC tribute band? Nou, ik niet in ieder geval.

Ik twijfelde van tevoren wel hoor maar toen ik - als een van de leden van het eerste uur - een persoonlijke uitnodiging kreeg stopte ik met twijfelen. Ik móest erbij zijn, vond ik. Bovendien was Henriëtte bereid om met haar activiteiten en werk rekening te houden om mee te kunnen.

Ik was er de hele dag zenuwachtig voor. Op de heenweg zei ik nog tegen Henriëtte dat ik zenuwachtiger hiervoor was dan vroeger voor een optreden. Dat is dan wel overdreven maar afijn, je vat 'm...

Maar wát ben ik blij dat ik gegaan ben. Ten eerste omdat ik ze nog niet in de huidige bezetting met drummer Wim en gitarist Jan gezien had maar zeker ook vanwege wie ik allemaal tegen kwam. Sommigen daarvan had ik al járen niet meer gezien. Maar het was hartverwarmend om te merken hoe blij sommigen waren om mij weer eens te zien. En ten derde omdat álle oud leden die in 2010 tot "The Founding Fathers" behoorden er ook waren. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

En ik kon achterin bij de merchandise stand (in mijn tijd bestond dat uit een witte plank met stickers erop) regelmatig gaan zitten. Het geluid was daar dan wel niet best maar dat nam ik graag voor lief.

Voor degenen die er graag wat van willen zien, op de Facebook pagina van Bon Scotch is er het e.e.a. van te zien


Reacties

Populaire posts van deze blog

10 jaar in de verlenging

Eerste werkdag, tegenwoordig en vroeger

Herinneringen aan Fanfare St. Nicasius