Laat dat kabinet met de PVV er nu maar snel komen

 

Ik ben helemaal niet blij met de winst van de PVV in de verkiezingen maar ik vind tóch dat een kabinet met de PVV er maar snel moet komen. Des te eerder zijn we er weer vanaf en hebben we dát maar gehad.


Daar komt nog bij:


- Democratie is geen winkel waar je alleen dat haalt wat je bevalt. Je dient de uitslag van zo'n verkiezing te accepteren, óók als het jouw keuze niet is. Daar komt nog bij dat, hoe graag sommigen ons ook het tegendeel wil laten geloven, Nederland een rechts land is en dat voorlopig ook nog wel zal blijven. Zo hield het LAKS vorige week een schaduwverkiezing onder scholieren. Dit was de top 3: PVV, FVD, VVD. En dat zijn mensen die bij volgende verkiezingen waarschijnlijk niet meer aan schaduw- maar aan échte verkiezingen deel gaan nemen.

- Stel dat, om wat voor reden dan ook, dat kabinet er niet komt. Dan leidt dat in volgende verkiezingen alleen maar tot een nóg grotere meerderheid voor de PVV, als de pleuris al niet eerder uitbreekt.

- Heel veel van de wensen van de PVV kúnnen niet eens. Niet zonder de grondwet te wijzigen tenminste en al zou het al lukken dan gaan daar járen overheen. Maar er is ook een tweederde meerderheid voor nodig dus dat zie ik niet gebeuren. Voor de geinteresseerden, hier staat hoe dat in z'n werk zou moeten gaan: https://www.eerstekamer.nl/begrip/grondwetsherziening_procedure#:~:text=De%20Grondwet%20kan%20alleen%20gewijzigd,een%20gewone%20meerderheid%20worden%20aangenomen

- En als het al niet ongrondwettelijk is gaat het wel tegen Europese verdragen in, en daar hebben we ons aan te houden. En een door de PVV gewenste uittreding uit de EU zou, als er al een meerderheid voor zou zijn (wat ik betwijfel), ook nog eens járen duren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

10 jaar in de verlenging

Eerste werkdag, tegenwoordig en vroeger

Herinneringen aan Fanfare St. Nicasius