The Beach Boys - Surf's Up (1971)

 

Als je vraagt wat het beste album van The Beach Boys is zullen velen "Pet Sounds" uit 1966 noemen. En terecht, het is een prachtig album. Én invloedrijk, zo is het één van de belangrijkste inspiratiebronnen voor The Beatles voor dat album dat die in 1967 uitbrachten...eh...hoe heet dat ook alweer? 😕😉

Maar het zou zomaar kunnen zijn dat het beste album van The Beach Boys "Smile" had geheten áls het er gekomen was. Maar het is er nooit gekomen.

Na het verschijnen van Pet Sounds gingen de Beach Boys zonder Brain Wilson op toernee. Toen de overige Beach Boys over de wereld aan het toeren waren werkte Brian Wilson, samen met songwriter Van Dyke Parks en een aantal sessiemuzikanten, aan een opvolger voor "Pet Sounds". Dat had "Smile" moeten worden maar dat album kwam er niet, o.a. door interne meningsverschillen, o.a. over de teksten van Van Dyke Parks. Nummers van die sessies verschenen later nog wel op andere albums. Bijvoorbeeld het nummer "Surf's Up" dat het zelfs tot titelsong van het gelijknamige album in 1971 verschenen album schopte. Én tot mijn favoriete Beach Boys nummer, voor wat dat waard is.


Reacties

Populaire posts van deze blog

10 jaar in de verlenging

Eerste werkdag, tegenwoordig en vroeger

Herinneringen aan Fanfare St. Nicasius