The Rods - Rattle the Cage (2024)



De oudjes doen het nog goed. Vorig jaar leverden oudgedienden Metallica en Metal Church al verrassend goede albums af en nu is er een nieuw album van The Rods. The Rods waren er in de jaren '80 ook al bij. David "Rock" Feinstein richtte de band in 1980 op. Hij zat toen al een paar jaar zonder band nadat ene Ritchie Blackmore zijn toenmalige band "Elf", waar hij samen met z'n neef Ronnie James Dio deel van uit maakte, leeg trok om "Ritchie Blackmore's Rainbow" op te richten.

"The Rods" was wel heel andere koek dan "Elf", wat meer een bluesrock band was. "The Rods" daarentegen richtten zich op de heavy metal sound die toen heel erg in zwang raakte. Van dat pad zijn ze sindsdien eigenlijk niet meer afgeweken. Ook niet op dit net verschenen nieuwe album. Niks nieuws onder de zon dus: de nummer hadden zó op de platen uit de jaren '80 gepast. Maar ik vind het wel een heel lekker album. Je kan aan de zang wel horen dat er inmiddels 40 jaar verstreken zijn en de heren de jongsten niet meer zijn. Maar ach...40 jaar geleden was die zang al niet opzienbarend maar goed genoeg en dat is nog steeds het geval, vooral tijdens de samenzang. Maar luister naar de opener "Now and Forever" waar de energie vanaf spat. En waarbij ik bij de eerste maten dacht: gaan ze nou hun "White Honey" cover "Nothing going on in the city" van hun debuutalbum uit 1981 dunnetjes overdoen? 

Wat achtergrond informatie: "White Honey" was destijds de band van "Stampei" presentatrice Hanneke Kappen die beweerde dat ze nooit haar eigen band draaide. Nee, dat klopt, maar die cover van The Rods kwam wél regelmatig voorbij. Maar goed, wat heeft dat met dit album te maken? Niks eigenlijk, sorry!


Reacties

Populaire posts van deze blog

10 jaar in de verlenging

Eerste werkdag, tegenwoordig en vroeger

Herinneringen aan Fanfare St. Nicasius