Vandenberg's Moonkings' debuutalbum; 19 Februari 2014

Toen Ad van den Berg zijn carrière als muzikant weer nieuw leven wilde inblazen, en daarbij de naam "Vandenberg" wilde gebruiken, spanden twee ex-leden van de band "Vandenberg" een rechtszaak aan om hem ervan te weerhouden die naam te gebruiken. Tja, puur juridisch zullen ze misschien wel een poot(je) hebben gehad om op te staan maar dat is dan wel een héél dun pootje, en dan ook nog eens van hout dat al aan het rotten was. Ik - en velen met mij - vonden het belachelijk en die twee figuren ontzettende losers. En ze verloren die rechtszaak trouwens ook.

Maar goed, Ad van den Berg koos ervoor om de verstandigste van allemaal te zijn en een plaat uit te brengen onder de naam "Vandenberg's Moonkings".

En wát een openbaring was dat. Vooral bij de zanger (Jan Hoving) dacht ik: "waar heb je die in 's hemelsnaam opgeduikeld".  Wát een strot heeft die kerel!

Het eerste album verscheen vandaag 10 jaar geleden en er volgde nog een tweede album en een unplugged/live album. Ik zag ze twee keer live, beide keren in kleine zalen (de Bosuil in Weert en de Pul in Uden) en dat waren geweldige avonden. Maar Ad van den Berg wilde zijn internationale carrière weer nieuw leven inblazen en dat was met deze band niet mogelijk want zanger Jan Hoving was ook akkerbouwer en wilde dat héél graag blijven.

Dus inmiddels is er weer een band "Vandenberg" die internationaal aan de weg timmert en al twee geweldige platen heeft afgeleverd. Dus "Vandenberg's Moonkings" was een intermezzo op de weg terug van "Vandenberg", maar wát een mooi intermezzo. Én een intermezzo dat veel over de persoon Ad van den Berg zegt want hij had zonder al te veel problemen meteen kunnen putten uit zijn uitgebreide internationale muzikantenkring maar hij koos ervoor om eerst op kleinere schaal in zee te gaan met onbekende Nederlandse muzikanten. Dat pleit voor hem

Reacties

Populaire posts van deze blog

10 jaar in de verlenging

Eerste werkdag, tegenwoordig en vroeger

Herinneringen aan Fanfare St. Nicasius